Activiteiten
Feest van het Hondsvot in Ludens

Dit is het programma voor komende week van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95 Voorburg. Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 11 mei: Lunchconcert  / Eruga Quintet; Aanvangstijd: 12.30 uur; Toegangsprijs: € 9,00.

Het Eruga Quintet bestaat uit: Oriol Mares klarinet  – Anne -Maria Marttila, viool  – Iryna Neporozhnya, viool  – Darío Rodriguez, altviool  en Lluïsa Paredes, cello.   Zij spelen voor U:   A. Mozart  - Klarinetkwintet K581 in A major (1789)  ; Allegro  Larghetto  Menuetto Allegretto con Variazioni ; Oriol Marès  – Abakuà (2022)   – Opus 1 (2023) .

Donderdag 11 mei: Filmhuis Classics / A Streetcar named Desire (Verenigde Staten 1951), Aanvangstijd: 20.00 uur; Toegangsprijs: €  9,00.

 Met o.a. Marlon Brando, Karl Malden, Rudy Bond, Nick Dennis, Peg Hillias en Vivien Leigh. Magistrale film betekende de doorbraak van Marlon Brando. In A Streetcar Named Desire is Stella de gegoede vrouw van de primitieve Stanley. De komst van haar neurotische zus Blanche verstoort het prille geluk. Stanley (Brando in een inmiddels klassieke vertolking) volgt zijn brute instinct om te voorkomen dat Blanche een wig drijft tussen hem en zijn vrouw.

Vrijdag 12 mei: Concert / de Kift / Feest van het Hondsvot; Toegangsprijs: € 21,00; Aanvangstijd: 20.30 uur.

FEEST VAN HET HONDSVOT is een totaalkunstwerk waarbinnen muziek, film, literatuur, poëzie, theater, animatie- en tekenkunst samenkomen. Het is het verhaal van F: in een droom heeft hij die nacht een vrouw gezien, hij loopt met haar langs de zee der vergetelheid, hij is de strandjutter van zijn eigen leven en verzamelt de brokstukken…

In zijn droom voert F ons terug langs de pleisterplaatsen waar hij op zijn tocht heeft haltgehouden. We zien de dingen die hij heeft gezien, de mensen die hij heeft ontmoet, horen de verhalen die hem zijn verteld. De duivel loert op mij vanachter elke hoek. Of ik binnen ben of buiten, hij is altijd naar mij op zoek. Hij houdt me in de gaten vanaf de bodem van mijn glas. En als ik ervandoor wil gaan helpt hij me in mijn jas.

F wordt op zijn reis vergezeld door het hondsvot, de duivel. We reizen met hen mee door het landschap van De Kift. Het vertrekpunt is het laatste album Hoogriet van waaruit we langzaam terugreizen langs de elf voorgaande ‘pleisterplaatsen’ van De Kift:

Bal – Bidonville – Brik – Hoofdkaas – 7 – Vier voor Vier – Koper –– Vlaskoorts – Gaaphonger – Krankenhaus – IJverzucht.

FEEST VAN HET HONDSVOT is een opeenvolging van muziek- en tekstflarden uit het oeuvre van De Kift, gecombineerd met nieuwe muziek en teksten geput uit de wereldliteratuur. Het decor wordt gevormd door de (deels geanimeerde en geprojecteerde) tekenkunst van drummer/vormgever Wim ter Weele. Aaneengeregen als een grote zwerftocht door verleden, heden en toekomst ontvouwt zich de wereld van De Kift en het decor waarin F heeft gezworven.

Zaterdag 13 mei:   Cabaret /  Nathalie Baartman /Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 17,50.

Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken. Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter