Activiteiten
Afghaanse vrouwen in fotoatelier BW5

Van zaterdag 13 mei tot en met zondag 18 juni is een bijzondere foto-expositie te zien in Foto Atelier BW5 in het Huygenskwartier Voorburg in samenwerking met de Culturele Afghaanse Vereniging Leidschendam en De Stadscoalitie. Portretten in hedendaagse en traditionele kleding van tien Afghaanse moeders en dochters uit (hoofdzakelijk) Leidschendam. Met hun levensverhalen in woord en beeld die hun cultuur en identiteit in Nederland en Afghanistan laten zien. Een land waar wisselende machtsverhoudingen een schaduw werpen over alle meisjes en vrouwen.

De fotoportretten zijn gemaakt door Frank Rozenberg en de levensverhalen zijn opgetekend door Esseline van de Sande. Foto’s en levensverhalen tonen een kleurrijk en divers beeld. Zij vormen een ode aan de vrijheid en schoonheid en zijn samengebracht in een fotoboek.

In het voorwoord staat een duidelijke boodschap van Hollywoodactrice Sitara Attaie: ‘Met Afghaanse vrouwen komen we samen om licht te brengen in deze donkere tijden door de schoonheid van de Afghaanse cultuur te vieren. Als herinnering dat het licht altijd over het donker overwint. Wij zijn vrouwen, wij zijn mooi, wij zijn sterk en wij zijn sterker samen. Wij vormen de poort naar de wereld en uit ons komt de mensheid voort. Zonder ons is er geen bestaan, alleen leegte’.

Afghaanse vrouwen, Vrijheid is ware schoonheid komt voort uit het eerdere door De Stadscoalitie geproduceerde Verhalenhuis in 2019, dat in het teken stond van dialoog en werd gehouden in de Franse Kerk in Voorburg. Daar verzorgden de vrouwen een modeshow met de traditionele kleding van de verschillende Afghaanse provincies.

De expositie is van 13 mei tot en met 18 juni  te bezoeken. Op vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en op zondag van 13.00 – 16.00 uur. Gratis toegang. Foto Atelier BW5 is gevestigd aan het Zwartepad 5 in Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter