Nieuws
Museum Swaensteyn dicht voor verbouwing

Na de overzichtstentoonstelling ‘Een andere Wereld van de Voorburgse kunstenaar Rik van Iperen’ sluit Museum Swaensteyn aan de Herenstraat in Voorburg de deuren voor een verbouwing. Deze is gepland tot september, dan gaat Swaensteyn voor even weer open tot in november. Daarna gaat het museum voor een korte tijd dicht voor de opbouw van de grote tentoonstelling ‘Met Huygens aan Tafel’ die op 9 december geopend wordt.

Tijdens deze tijdelijke sluiting van Swaensteyn wordt de Notariszaal geschikt gemaakt voor bruiklenen. Deze zaal moet eerst ontruimd worden. Vervolgens worden de muren steviger gemaakt voor de zwaardere schilderijen. Voor een stabiele klimaatregeling worden deuren van veiligheidsglas geïnstalleerd. Daarnaast komen er rolluiken en worden de vloeren aangepakt. Al deze aanpassingen zorgen voor de nodige overlast, vandaar dat het museum voor een aantal maanden dicht gaat.

In de tijd dat Swaensteyn gesloten is, wordt het ook opruimen geblazen. Om een goed zicht te krijgen op wat voor moois het museum in bezit heeft worden irrelevante spullen weggeruimd. Het museum zoekt studenten die als vakantiewerk mee willen helpen opruimen. Kent u iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt? Aanmelding kan via secretariaat@huygensmuseum.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter