Nieuws
Crowdfunding voor alternatieve voedselketen

‘Ons huidige voedselsysteem moet op de schop om een einde te maken aan de landbouw-, klimaat- en voedselcrises’. Dat is de boodschap van Rechtstreex en de motivatie om verder te investeren in hun alternatieve, duurzame voedselketen waarin lokaal eten centraal staat. Met een crowdfunding willen ze daarvoor €400.000 ophalen.

,,De stikstofcrisis, droogte en krimpende biodiversiteit in ons land maken duidelijk dat ons huidige voedselsysteem, gericht op kostprijs en efficiëntie, moet veranderen”, zegt oprichter Maarten Bouten. Boodschappenservice Rechtstreex biedt nu al een alternatief in Zuid-Holland. Samen met 150 lokale boeren en makers voorzien ze 4000 huishoudens van vers en gezond eten, beschikbaar via 80 afhaalpunten en thuisbezorging. Sinds 2013 bouwt Rechtstreex aan een sterk netwerk waarin transparant, sociaal en lokaal de kernwaarden zijn. Bouten: ,,Als we boeren steunen en begrip hebben voor elkaars uitdagingen, dan kunnen we die samen oplossen onderweg naar een duurzamer voedselsysteem.”

Voor Bouten is dit pas het begin: ,,4000 huishoudens van de 1,5 miljoen in deze regio is nog te weinig voor echte verandering.” Rechtstreex wil daarom meer mensen bereiken en hen uitnodigen om mee te doen met dit duurzame alternatief. Het plan is daarvoor te investeren in bekendheid, service en verduurzaming en daarmee het aantal deelnemers, boeren en het werkgebied uit te breiden. De €400.000 die daarvoor nodig is, wordt nu opgehaald met een crowdfunding die mensen de mogelijkheid geeft om mede-eigenaar te worden.

Vers en duurzaam eten toegankelijk maken voor steeds meer mensen, dat is de missie van Rechtstreex. ,,We hebben een hele betrokken community die met hun boodschappen al een groot verschil maakt. En omdat we graag zoveel mogelijk van hen verwelkomen als mede-eigenaar, kun je al aandelen kopen vanaf €250.” Investeerders ontvangen leuke extra’s zoals een boodschappentegoed en de waarde van hun aandelen groeit mee met het bedrijf. Kijk voor meer informatie op crowdaboutnow.nl/rechtstreex

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter