Nieuws
GGD waarschuwt: Houd het hoofd koel tijdens de hitte

‘Het wordt warm. Het is daarom goed om extra op uzelf en de mensen om u heen te letten. De GGD geeft  enkele tips om het hoofd koel te houden.

Bij mooi weer is het heel verleidelijk een lekker plekje in de zon te zoeken op het terras, het strand of in het park. Gebruik regelmatig zonnebrandcrème en zoek ook even de schaduw op. Blijf bij voorkeur uit de zon tussen 12 en 15uur. Zo voorkomt u oververhitting en verbranding van de huid.

U kunt het huis koel houden door overdag de ramen, deuren en gordijnen te sluiten en de zonwering te gebruiken. Wanneer het in de avond koeler wordt, zet dan juist de ramen tegen elkaar open.

Wanneer het erg warm is, kan sporten het best in de ochtend of aan het eind van de avond als het koeler is. Vermijd sporten in de hitte of pas activiteiten aan. Scholen en kinderdagverblijven passen hun activiteiten ook vaak aan en doen waterspelletjes.

Wilt u graag zwemmen? Kijk dan eens op zwemwater.nl voor informatie over zwemwaterlocaties in de buitenlucht. Het water kan momenteel trouwens nog wel koud zijn.

Kijk om naar de mensen in uw omgeving, zeker als het om ouderen en chronisch zieken gaat. Hoe u oververhitting kan herkennen, vindt u op Hitte en Gezondheid · GGD Leefomgeving

Het is extra belangrijk om voldoende te drinken. U zweet meer dan gewoonlijk en kunt daardoor sneller uitdrogen. Neem altijd een flesje water mee, zeker als u op pad moet.

Beperk het drinken van alcohol: alcoholische drankjes helpen niet bij het voorkomen van uitdroging, en u kunt sneller dronken of aangeschoten worden als het heet is.

Meer weten over hoe u het hoofd koel kunt houden? Kijk op Zomer en hitte – GGD Leefomgeving‘.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter