Nieuws
Coronaprik voor risicogroepen en zorgmedewerkers

De minister Ernst Kuipers heeft na advies van de Gezondheidsraad besloten dat iedereen die een hoger risico loopt om ernstig ziek te worden door het coronavirus, in het najaar een coronaprik kan krijgen. Ook zorgmedewerkers met direct patiëntencontact komen dan voor de coronavaccinatie in aanmerking. Wanneer deze vaccinatieronde precies start is nu nog niet bekend. Na de laatste grootschalige coronacampagnes heeft de GGD in Haaglanden kleinschalige locaties opengehouden waar iedereen, die dit wil, een prik kan halen. Vanuit deze basis treft men voorbereidingen om in het najaar grootschalig coronaprikken aan te kunnen bieden. De GGD heeft de capaciteit en expertise om dit najaar de coronaprikken te zetten bij de door aangewezen doelgroepen, zo wordt gemeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter