Nieuws
Drie nieuwe scanners in HMC

Ziekenhuisgroep HMC investeert in drie nieuwe scanners om patiënten nog beter te kunnen helpen. In HMC Westeinde wordt een nieuwe CT-scan en een nieuwe MRI-scan geplaatst. In HMC Bronovo wordt de CT-scan vervangen. De voorbereidingen voor plaatsing van deze scanners worden nog dit jaar gestart.

Met deze nieuwe scanners investeert HMC zowel in de acute zorg, als in andere gebieden, zoals de oncologische en planbare zorg. Hierdoor kan HMC als topklinisch stadsziekenhuis de beste zorg blijven bieden aan onze patiënten.

De nieuwe CT-scan in HMC Westeinde komt op de spoedeisende hulp (seh). Met een CT-scan kan snel de binnenkant van het lichaam in beeld worden gebracht. De specialisten en verpleegkundigen krijgen zo direct duidelijkheid over de toestand van de patiënt en daardoor kan de best mogelijk behandeling starten.

In HMC Bronovo, dat tot 2030 open is als weekziekenhuis, wordt de verouderde CT-scan door een nieuw exemplaar met nieuwe scanmogelijkheden vervangen. Daarnaast wordt volgend jaar in HMC Westeinde ook een 3T MRI-scan geplaatst. De voorbereidingen om deze scanners te plaatsen zijn ook dit jaar gepland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter