Nieuws
Museumnacht ook bij Huygens Hofwijck
Op zaterdag 7 oktober van 20:00 tot 01:00 uur is het weer Museumnacht. Je kunt met één ticket meer dan 35 instellingen bezoeken. Je kunt alle musea en culturele instellingen nu onder ‘MUSEA’ vinden.
Kijk voor de activiteiten in Voorburg hier https://museumnachtdenhaag.nl/deelnemers/ en kies cluster “Voorburg”.
Huygens’ Hofwijck is ook weer van de partij. In de Pronkzaal van Huygens’ Hofwijck organiseerde Constantijn Huygens vaak een avond vol met muziek en poëzie. Hij was zelf ook dichter en componist. Tijdens de Museumnacht slaat het muzikale duo Alex Baker (viola da gamba) en Mimoe Todo (klavecimbel) de handen ineen met spoken word artiest Hasan Gök (Poetry Circle Nowhere ). Altijd al benieuwd geweest hoe 17e-eeuwse muziek samenkomt met een moderne vorm van poëzie? Kom het beleven!
René Ginder van de Voorburgse Bierwinkel komt met een selectie aan speciaalbier de Oudhollandse Keuken betreden. Er zijn twee momenten deze avond waar je kan aansluiten bij de proeverij. Bestudeer met Sterrenwacht Rijswijk de sterrenhemel en wie weet ontdek je iets nieuws! Constantijn ontwierp een tuin in de vorm van het menselijk lichaam, onder meer geïnspireerd op ideeën uit de oudheid. Tijdens een wandeling door de tuin hoor je waarom de tuin van Hofwijck voor Huygens meer dan een tuin was.
Wist je dat Huygens’ Hofwijck ook een kegelbaan heeft? Speciaal voor Museumnacht is deze verlicht. Samen met je metgezellen kan je hier een potje kegelen. Boek je tickets op de website van Museumnacht Den Haag
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter