Nieuws
Twee nieuwe specialisten voor endometrioseteam HMC
Het endometrioseteam van HMC wordt verder uitgebreid met twee nieuwe specialisten. Jim English en Eefje Oude Lohuis worden vanaf half augustus aan het multidisciplinaire team toegevoegd. Beide dokters brengen veel unieke expertise mee naar Den Haag.
Dr. Jim English was eerder werkzaam in HMC voor de behandeling van endometriose en heeft op dit gebied veel internationale ervaring. Hij is als gynaecoloog gespecialiseerd in hoogcomplexe endometriose operaties waarbij darm-, blaas- en bekkenzenuwen betrokken zijn. Jim voert dit soort uitzonderlijk complexe operaties al 25 jaar uit. Binnenkort worden de eerste patiënten door hem geopereerd. Daarnaast gaat hij in HMC zijn ervaring inzetten voor wetenschappelijk onderzoek naar endometriose en opleiding van jonge gynaecologen in de behandeling van endometriose.
“Ik ben blij om weer in HMC terug te zijn en zo de vele vrouwen te behandelen die hulp nodig hebben bij endometriose en anders geen toegang hebben tot de vereiste expertise,” vertelt Jim, die ernaar uitkijkt om te werken met het multidisciplinaire team van gynaecologen, urologen, chirurgen, radiologen en een psycholoog die in HMC dagelijks beschikbaar is.
Naast Jim English komt gynaecoloog Eefje Oude Lohuis over van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Eefje heeft een fellowship voortplantingsgeneeskunde en endometriose afgerond. Haar aandachtsgebieden zijn fertiliteit en endometriose. Vorige maand werd Rik Quartero, die ook gespecialiseerd is in bijzondere hoogcomplexe endometriosezorg, al aan het team van HMC toegevoegd.
“HMC is trots dat dokters met deze unieke kwaliteiten graag onderdeel uitmaken van ons team,” zegt Nathalie van Laar, lid van de raad van bestuur van HMC. “Zo blijven onze patiënten met endometriose in HMC de vertrouwde endometriosezorg krijgen en leiden we nieuw talent op voor de toekomst.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter