Nieuws
GGD Haaglanden informeert studenten

De overgang naar het studentenleven is een spannende nieuwe fase. Tijdens de introductieweken in Delft en Den Haag worden aankomende studenten uitgebreid verwelkomd met feesten en activiteiten om kennis te maken met de medestudenten. GGD Haaglanden is aanwezig om voorlichting te geven over gezondheid en welzijn in deze nieuwe periode in het leven van studenten.

Coco Kersten: ,,We zien dat startende studenten behoefte hebben aan uitleg over hun eigen gezondheid en gezondheid in het algemeen. Dit is begrijpelijk, omdat ze een compleet ander leven tegemoet gaan: van wonen in een gezin naar zelfstandig wonen met veel huisgenoten. We krijgen veel vragen over de precieze rol van de GGD, niet iedereen is op de hoogte van ons uitgebreide takenpakket. Wat opvalt is dat  sommigen studenten niet weten wat schurft inhoudt. Omdat het aantal positieve SOA-tests groeit, is voorlichting over veilig vrijen belangrijk. Het is essentieel om de groep beginnende studenten goed voor te lichten. Dat kan een hoop ellende schelen in een heel leuke belangrijke periode in je leven.”

GGD Haaglanden geeft tijdens de introductieweken onder andere informatie over:  Gezonde eetgewoonten, Lichaamsbeweging, Mentaal welzijn, Alcohol en drugsgebruik, SOA’s en Schurft. De GGD heeft feitelijke informatie en deelt real-life verhalen. En mocht er tijdens hun studie toch iets niet helemaal goed gaan, dan weten de studenten waar ze terechtkunnen. De studententijd is er ten slotte om te leren. De GGD is vandaag bij de HOP Week, Zuiderpark Den Haag en op 30 augustus op de Haagse Hogeschool.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter