Activiteiten
Jubileumconcert Voorburgs Vocaal Ensemble

Het Voorburgs Vocaal Ensemble (VVE) bestaat dit jaar 45 jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 18 november om 15.30 vindt het jubileumconcert ‘A thousand pictures’ plaats in de Koningkerk Voorburg. Dit concert zal een doorsnede geven van gregoriaans tot hedendaags. Er klinkt muziek van onder anderen Johannes Brahms, Maurice Duruflé, en hedendaagse componisten als James MacMillan, Eric Whitacre en Andrew Lloyd Webber.

Het VVE zoekt in de muziek verbinding met zowel de oud-leden van het koor als het aanwezige publiek, die beiden de gelegenheid krijgen om enkele werken mee te zingen. De toevoeging van orgel, harp, hoorns en klarinet als begeleidende instrumenten bij een aantal muziekstukken geven de muziek nóg een extra feestelijke touch.

Ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum heeft het VVE Voorburgse en Haagse kunstenaars uitgenodigd om schilderijen te creëren. In de afgelopen tijd hebben kunstenaars van Brugman Art en Atelier Sint Lucas een repetitie van het koor bijgewoond om zich te laten inspireren. Van 4 tot en met 18 november is het resultaat hiervan te bewonderen in de Koningkerk. Voorafgaand aan het jubileumconcert, om 14.30, vindt een Art Tour plaats, waarbij de kunstenaars beschikbaar zijn voor uitleg bij hun kunstwerken. De Art Tour is gratis in combinatie met een concertticket.

‘A Thousand Pictures’ start om 15.30 in de Koningkerk, Bruijnings Ingenhoeslaan 4 Voorburg. Toegang Het kost € 20,- in de voorverkoop, € 22,50 aan de zaal. Voor kinderen tot en met 12 jaar € 10. Kaarten kunnen besteld worden via voorburgsvocaal@netscape.net

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter