Nieuws
Verdwenen bouwproject

Enkele weken geleden berichtten B&W de gemeenteraad in antwoorden op vragen van oppositiepartij GBLV over het aantal bouwprojecten waar Schouten Bouw bij betrokken was binnen de gemeente. Daarbij werd toen ook een bouwproject gemeld van 14 woningen aan de Dr. van Zeelandstraat in Leidschendam. Dat is een reeds lang braak liggend terrein waar het zogenoemde Libanon-tribunaal een stel containers had staan.

Eind vorige week deed wethouder Jan-Willem Rouwendal een nieuwe, uitgebreidere opsomming aan de gemeenteraad toekomen. Dit in een brief over de financiële risico’s die de gemeente liep mocht Schouwen Bouw omvallen. Het betrokken bouwproject werd nu plots niet meer genoemd. De wethouder gaf daarvoor geen reden. Hij meldde slechts ‘het eerder verstrekte overzicht bij de beantwoording van de vragen bleek niet helemaal correct/volledig’.

Over het betrokken project kreeg de gemeenteraad eerder dit te horen: ‘Klein Plaspoelpolder, deellocatie 1B Met de ontwikkelcombinatie Schouten/BPD heeft de gemeente een intentieovereenkomst afgesloten. Het te realiseren bouwprogramma maakt deel uit van het haalbaarheidsonderzoek. De intentieovereenkomst dient om te kunnen beoordelen of op een locatie een woningbouwprogramma kan worden gerealiseerd’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter