Burgemeester Klaas Tigelaar heeft gisteren in theater Ludens een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Ab Smit uit Voorburg. De heer Smit is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens een cultuurborrel naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van het cultureel zomerfestival.

De heer Smit bedacht in 1999 het cultureel zomerfestival in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij nam het initiatief tot een uitmarkt aan het begin van het theaterseizoen, zoals in Den Haag. En dit festival werd groots. Jaarlijks trekt het vele mensen en geeft het culturele instellingen en sportverenigingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg die dag extra een gezicht. Dit jaar vond het Cultuur Zomerfestival plaats op zaterdag 31 augustus op het Koningin Julianaplein in Voorburg.

 Naast zijn activiteiten voor het cultureel zomerfestival is de heer Smit ook op andere gebieden actief. Zo is hij techniek- en PR-medewerker van Theater Ludens (voorheen Theater De Tobbe). De heer Smit is de drijvende kracht bij FOX/AOB achter het Taalcafé, waar hij statushouders in contact brengt met een Nederlands sprekend maatje. Voor de lokale omroep Midvliet is hij als cameraman actief en bewerkt hij zelf de opnamen. (foto Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter