Nieuws
Plan-B voor Veur Theater

Er ligt een alternatief plan voor het geval het bestuur van de Stichting Het Veur Theater Leidschendam er na het lopende theaterseizoen mee stopt en een krachtenbundeling met Theater Ludens (Voorburg) niet tot stand komt. Het plan behelst dat in dat geval Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet het theater samen gaan runnen. Theater Ludens zou dan voor de voorstellingen zorg gaan dragen, de bibliotheek zou een vestiging in het pand aan de Damlaan openen.

Het alternatief ligt al een aantal maanden op tafel en is ook bij verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen bekend. Zoals bekend willen B&W dat de bibliotheek de vestiging aan het Fluitpolderplein Leidschendam sluit en op zoek gaat naar een nieuwe plek in Leidschendam-Centrum. Nu zit de bibliotheek in bij het ID College. Dat wil de ruimte zelf gaan gebruiken. Het vertrek van de bibliotheek levert een besparing op van 325.000 euro. Het pand van het Veur Theater is eigendom van de gemeente. Het theater betaalt nu 40.000 euro huur per jaar.

Het plan voor het Veur Theater moet nog wel verder uitgewerkt worden. Deze week maakte het bestuur van het Veur Theater bekend voor het seizoen 2020-2021 geen boekingen te doen vanwege de onzekerheid over de huur (het contract loopt op 1 juli 2020 af) van het theater en de eventuele krachtenbundeling met Theater Ludens tot één organisatie met twee podia. Die krachtenbundeling moet een nog aan te stellen onafhankelijk kwartiermeester vorm gaan geven. Die heeft daar een jaar de tijd voor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter