Nieuws
Leidschendamse VlietGrieten in Kakafonie

Bijzondere gasten vandaag in het programma Kakafonie op Midvliet: om 13:05 uur komen enkele VlietGrieten naar de studio van Midvliet. Onder meer om te vertellen over het succes dat deze Leidschendamse viswijven hebben geboekt.

Op zaterdag 23 november hebben zij in Schiedam een Battle voor Shanty-koren gewonnen. Deze Battle besloeg vier dagen waarbij er iedere dag drie koren zongen. De beste van elke dag zongen vervolgens tegen elkaar zingen. Het groot viswijvenkoor De VlietGrieten bestaat uit vrouwen uit Leidschendam en omgeving.  Onder de muzikale leiding van de dirigent en met muzikale begeleiding van vier accordeonisten zingen zij sinds 2011 de liederen meerstemmig en uit het hoofd. Vol overgave vertolken zij liedjes en shanty’s over zeemansvrouwen, woelige baren, avontuur, weemoed en over een lach en een traan. Dit alles aangevuld met lekkere meezingers.

Voorafgaand aan de VlietGrieten komen Meriam Bruggink en Martino Burger naar de studio. Ze hebben gezamenlijk een EP met vier nummers gemaakt en die komen ze laten horen. Na de VlietGrieten is het de beurt aan Ronn Amsterdam. ‘Jij bent nu vrij’ is de titel van zijn nieuwe nummer.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter