Nieuws
Extra surveillance politie wegens autobranden

De politie is in de nachtelijke uren extra gaan surveilleren, ook met auto’s die niet als politiewagen te herkennen zijn. Aanleiding vormen de recente autobranden in Voorburg. Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.

Op de social media accounts is inmiddels een getuigenoproep geplaatst. ‘In verband met diverse autobranden op de Sint Martinuslaan hoek Prins Bernhardlaan zijn wij op zoek naar de dader(s). Heeft u iets gezien in de nacht van 18 december 2019 omstreeks 01:30 uur, kunt u dan contact leggen met de politie’.

‘U kunt uw bevindingen melden via de website https://www.politie.nl/themas/melden.html Mocht u camerabeelden hebben dan willen wij deze graag bekijken, deze kunt u ook uploaden via de website. Mocht u iemand willen spreken dan kan dit via 0900 – 8844’.

De politie heeft tot nu toe niemand aangehouden. Er zijn op dit moment ook geen aanwijzingen die leiden naar de eerdere branden dit jaar. De politie houdt wel alle scenario’s open. Ook meldingen of tips over eerdere autobranden, hoe klein ook, wil de politie graag ontvangen.

‘Wat heel belangrijk is dat mensen direct verdachte situaties aan de politie melden. Autobranden worden vaak ’s-nachts gepleegd, als er veel mensen liggen te slapen. Uiteraard proberen we daar waar mogelijk sporen in en rondom de getroffen auto’s veilig te stellen. Dat bewijs, in combinatie met goede getuigenverklaringen of camerabeelden waarop verdachten te zien zijn, kan ons richting verdachten leiden’, aldus de woordvoerster.

Burgemeester Klaas Tigelaar laat via zijn woordvoerster het volgende weten: ‘Het betreft hier schrijnende en laffe vernielingen van andermans eigendommen. Dit soort schades toebrengen is onacceptabel en we zetten alles in om de daders op te sporen hoe moeilijk dit ook is. Hierover is contact geweest met de politie. Er wordt op dit moment beoordeeld of extra toezicht mogelijk is, maar men moet zich ook realiseren dat het hier niet om één plek gaat. Het betreft dezelfde inzet als in het voorjaar en als mensen verdachte situaties zien, deze zeker blijven melden. Extra ogen en oren op straat zijn belangrijk’. (foto politiebureau Leidschendam-Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter