Nieuws
Zuid-Holland tekent voor waterkwaliteit
Gedeputeerde Jeannette Baljeu heeft de overeenkomst ‘Ecologische doelen voor overige wateren’ namens de provincie Zuid-Holland getekend. Ook de provincie Noord-Holland deed dat en bijna alle in deze twee provincies gelegen waterschappen. De gezamenlijke overeenkomst zorgt voor een gelijk beleid en uniforme uitgangspunten voor de overige wateren. De waterkwaliteit mag niet achteruitgaan en de biodiversiteit moet toenemen.
Overige wateren zijn wateren die kleiner zijn dan 5 hectare, maar ze zijn aangesloten op de grotere oppervlaktewaterlichamen en daarom van groot belang voor de waterkwaliteit. Er worden nu maatregelen uitgewerkt om ecologische doelen te bereiken. Jeannette Baljeu: ,,Een goede waterkwaliteit in ons watersysteem is van belang voor vele gebruiksfuncties en voor de leefomstandigheden van planten en dieren.”

De uniforme uitgangspunten zijn verder van belang omdat overig water kan bijdragen aan specifieke functies waarvoor de waterkwaliteit van belang is, zoals Natuur Netwerk Nederland, Natura-2000 gebieden, grondwaterbeschermingsgebieden en zwemwater. Ook is het praktisch voor de twee provincies en de waterschappen om met dezelfde uitgangspunten te werken en is hier makkelijker over te communiceren. (foto Provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter