Nieuws
Tegen bouwer Kulturhus 29 vorderingen

Tegen de failliete bouwer van het Kulturhus in Stompwijk, Slim Scholen Bouwen (SSB), zijn 29 vorderingen ingediend voor een totaal bedrag van 468.000 euro. Dat heeft de curator, mr. C. Uitdehaag, bekend gemaakt.

Onder de vorderingen zit ook de gemeente Leidschendam-Voorburg. Men claimt dik 121.000 euro van SSB. De gemeente gaat er al van uit dat men niets of bijna niets van dat bedrag zal terugzien.

Bij SSB is nog een kleine 12.000 euro in kas. De curator wil proberen alsnog subsidie te krijgen voor bij het Kulturhus geïnstalleerde warmtepompen. Die subsidie (10.000 euro) werd eerder afgewezen.

Verder verwacht de curator nog een btw-terugbetaling van de belastingdienst. Daarover is hij in onderhandeling met die dienst. De belastingdienst is tegelijk de instantie die als eerste een vordering uitbetaald krijgt, als er voldoende geld bij SSB is.

SSB had geen personeelsleden. Ook directeur K. Meijnen was niet bij SSB in dienst. De curator verwacht nog minstens een half jaar nodig te hebben voor zijn onderzoek naar het faillissement en de afwikkeling ervan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter