Nieuws
Warmte pijpleiding in 2023 klaar

In 2023 moet er een pijnleiding liggen vanaf de Vondelingenplaat in Rotterdam waardoor warmte naar Den Haag wordt getransporteerd. Deze warmte moet het gebruik van gas voor de opwarming van woningen gaan vervangen.

De leiding, die 23 kilometer lang wordt, is een project van de energiebedrijven Eneco en Gasunie. Naast warmte van de industrie zal er ook warmte van afvalcentrales, biomassa en uit de ondergrond (geothermie) mee vervoerd worden. Eind 2020 moet het tracé vaststaan zodat de aanleg in 2021 kan starten.

De gemeente Den Haag wil van het gas af in het kader van de duurzaamheid. Met de leiding zou vijftien procent van de warmtevraag in de Hofstad afgedekt kunnen worden. De gemeente richt zich met duurzaamheidsmaatregelen op tien zogenoemde ‘focuswijken’.

Onder die focuswijken zijn de Binckhorst, het gebied tussen de stations Hollands Spoor-Centraal-Laan van Nieuw Oost Indië (CID), Mariahoeve en de Vlietzoom (het Haagse gebied ten oosten van de Vliet). Of dit ook kansen biedt voor Leidschendam-Voorburg is nog onbekend. Eerder gaven B&W te kennen dat de gemeente wilde aansluiten op het Haagse warmtenetwerk. (foto HIERverwarmt)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter