Nieuws
GBLV mengt zich in geschil snippergroen

Oppositiepartij GBLV mengt zich in het geschil dat een aantal bewoners van Rozentuin, Tulpentuin en Wilgendreef in Voorburg hebben met het gemeentebestuur over het Project Snippergroen. Het gaat daarbij om stukjes gemeentegrond die bewoners zich volgens de gemeente hebben toegeëigend. De gemeente wil die grond terug hebben. Zo niet dan moeten betrokkenen de grond huren of kopen. Volgens de bewoners kan de gemeente niet bewijzen dat de grond van de gemeente is.

GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck heeft B&W nu de volgende vragen gesteld: ‘Welk criterium hanteert het college in het vaststellen van de gemeentegrens op de grond, die naar de overtuiging van het gemeentebestuur, aan de gemeente toebehoort? Wat is exact de huidige status/situatie van het Project Snippergroen in de Rozentuin, Tulpentuin en Wilgendreef?’

‘Is er sprake van lopende procedures rond de uitvoering van het project en zo ja, welke zijn dat en waar gaan de procedures over? 4) Hoe omschrijft het college de sfeer met de betrokken bewoners van de genoemde straten? Is het proces voor bovengenoemde straten inmiddels geëvalueerd? De gemeentelijke ombudsman is betrokken geweest bij dit proces, of is dat misschien nog. Wat is de rol van de ombudsman geweest en wat is hier uitgekomen? Hoe is het bovengenoemde Project Snippergroen in de begroting 2021/2022 verwerkt?’ (foto Geoservice landmeetkunde)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter