Nieuws
Hervorming bibliotheek verdient afgewogen debat 

Oppositiepartijen D66, GBLV en GroenLinks willen het agendapunt Scenario’s hervorming bibliotheek niet behandelen in de Commissie Samenleving op 13 januari. Dit in verband met onvoldoende voorbereidingstijd. ‘We willen de inbreng van inwoners en andere belanghebbenden van donderdag 9 januari serieus kunnen nemen en tot een afgewogen debat kunnen komen’, aldus de drie partijen in een verklaring. Daarom hebben de fracties verzocht om de behandeling door te schuiven naar de volgende vergadering in februari.

De drie partijen hebben geen meerderheid in de gemeenteraad. De vier coalitiepartijen hebben één zetel meer. Die kunnen dus afdwingen dat de behandeling door gaat. In dat geval willen de drie oppositiepartijen het agendapunt alleen kort bespreken om er in februari nog eens langer over te debatteren. Dat zou insprekers ook de kans geven twee maal hun verhaal te doen. De commissievergadering staat overigens onder leiding van Hans-Peter Klazenga, GBLV-gemeenteraadslid. Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen heeft er overigens geen problemen mee als de bespreking van de plannen een maand wordt uitgesteld.

De gemeenteraad krijgt vanmiddag een verslag van de bijeenkomst op 9 januari waar inwoners en anderen hun mening konden geven over de bibliotheekplannen. Die werd gisteravond op het Raadhuis gehouden. Daarbij waren veel gemeenteraadsleden aanwezig.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter