Woningbouw aan Westeinde 132b tot en met d in Voorburg, het terrein waar Pleunis sierbestratingen zat, is ‘in ontwikkeling’. Dat stelt bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk. Het bedrijf  zegt dat het om een ‘eigen ontwikkeling’ gaat. De woningbouw was een project van Suo Marte, projectontwikkelaar uit Den Haag. Directeur is Patrick van Kuijen, oud-voorzitter van de ondernemersfonds Huygenskwartier. Hij heeft het project, waar sinds 2015 over wordt gesproken, vorig jaar verkocht.

De Vries en Verburg hebben onder de naam Vlietkade een omgevingsvergunning voor de bouw bij de gemeente ingediend. De welstandscommissie heeft de bouwplannen echter al meerdere malen afgewezen. Makelaar Meijs & Alink is inmiddels afgehaakt.

‘Op de voormalige ‘Pleunis-locatie in Voorburg worden, na sloop van de bestaande opstallen, zes woningen/appartementen gerealiseerd. In de komende periode wordt, binnen het met de gemeente en de buurt opgestelde ruimtelijk kader, de bestemming gewijzigd naar woningbouw’, aldus De Vries en Verburg.

Desgevraagd laat de onderneming weten dat men de locatie vorig jaar heeft aangekocht. Nu is men bezig het bouwplan verder uit te werken. De hoofdopzet blijft echter gelijk: twee half vrijstaande woningen en vier appartementen.

Het terrein is inmiddels vrij toegankelijk. Op de ramen van de oude panden hangen biljetten die aangeven dat Divorce Housing de panden bewoont en bewaakt. Dat bedrijf, uit Lisse, adverteert met goedkope, gemeubileerde woningen voor mensen die net gescheiden zijn. Het Pleunis-terrein kent nu twee bewoners.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter