Nieuws
Gemeente moet akkoord schone lucht tekenen

B&W moeten het Schone lucht akkoord tekenen. Dat stelt D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos. Zij wil van het stadsbestuur weten waarom dit niet al is gebeurd aangezien de buurgemeenten, Den Haag voorop, het document wel tekenden.

Bos wijst op het Actieplan Luchtkwaliteit 2016-2020 van B&W. Daarin staat onder meer: ‘De gemeente streeft naar een gezonde leefomgeving voor haar inwoners en bezoekers. Ze heeft daarom ten aanzien van de luchtkwaliteit de ambitie dat in 2030 geen enkele inwoner in de gemeente blootgesteld wordt aan een hogere concentratie dan de WHO-advieswaarde.” (WHO staat voor wereldgezondheidsorganisatie, red.)

De actualisatie van dit actieplan geeft in prognoses voor 2030 aan dat de luchtvervuiling met fijnstof in Leidschendam-Voorburg gemiddeld net binnen deze WHO-advieswaarden zullen vallen, aldus Bos.

‘Deze voorspellingen zijn met onzekerheid omgeven. Gezien de ambitie van Leidschendam-Voorburg en het duidelijke beleidskader dat wordt geschetst in het Schone Lucht Akkoord is het verbazingwekkend dat Leidschendam-Voorburg niet tot de ondertekenaars behoort. Gezien de geografische locatie van Leidschendam-Voorburg naast Den Haag en te midden van snelwegen lijkt samenwerking in de regio en op nationaal niveau belangrijk’.

Het raadslid wil nu van B&W weten waarom men het akkoord nog niet getekend heeft, wanneer dat eventueel gaat gebeuren en, indien men dat niet van plan is, de redenen vernemen van het niet-tekenen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter