Nieuws
Schade jaarwisseling dik 9000 euro

De jaarwisseling heeft bij de gemeente gezorgd voor een schade van 9226 euro. Hoeveel schade inwoners hebben geleden is niet bekend. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar het CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks in antwoorden op vragen laten weten. De schade is geringer dan bij de jaarwisseling 2018-2019. Toen werd die becijferd op 10.420 euro.

De gemeente kreeg in november/december negen meldingen over vuurwerkoverlast, vandalisme door vuurwerk en overlast door afsteken van vuurwerk in een portiek. Cijfers van de politie zijn nog niet beschikbaar. Dat geldt ook voor informatie over aanhoudingen op grond van misbruik van vuurwerk of gebruik van illegaal vuurwerk.

Bij de gemeenten zijn acht aanvragen van burgers ingediend voor het inrichten van een vuurwerkvrije zone. Daarvan zijn er uiteindelijk vier ook tot stand gekomen. Of de zone’s effectief zijn geweest zegt Tigelaar nu nog niet te kunnen beoordelen. Bij de vorige jaarwisseling waren er ook acht aanvragen voor vuurwerkvrije zone’s. Daarvan kwamen er zes ook echt tot stand, allemaal in Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter