Nieuws
Arnold Gelderman in ‘Bekende Voorburgers’

Op zaterdag 25 januari is Arnold Gelderman van 15.00 uur tot 17.00 uur te gast in het programma ‘Bekende Voorburgers’ bij Midvliet FM. Gelderman is de meest ervaren stemacteur/regisseur van Nederland. Hij is momenteel de stem van vele producties en resideert zelf graag in Zuid Frankrijk.

In het verleden regisseerde, en gebruikte hij zijn stem, voor diverse Disney films.  De start als stemacteur van deze bekende Voorburger was in 1979 en dat was in de bekende tekenfilm ‘Jungle Book’, want daar was hij de slang Kaa en één van de gieren in Jungleboek.  De stem van Arnold Gelderman is vervolgens zoal te horen in onder meer ‘Finding Nemo’, ‘Shrek’, ‘Anastasia’, ‘Belle en het Beest’, ‘De Kleine Zeemeermin’, ‘Tarzan’, ‘Peter Pan’, ‘Kuifje’, ‘De Smurfen’, ‘De Leeuwenkoning (Scar)’, ‘Thunderbirds’, ‘Robin Hood’  en vele andere tekenfilms.

Gelderman heeft in het verleden ook in bekende televisieseries meegespeeld zoals ‘Het Glazen Huis’, ’12 steden, 13 ongelukken’, ‘Vrienden voor het leven’, ‘Ha, die Pa!’, ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer’ en ‘Oorlogswinter’.

De presentatie van ‘Bekende Voorburgers’ is in handen van René Marquard. Wil je te gast zijn in dit programma en wellicht vragen stellen aan deze Voorburgse icoon kom dan op zaterdag 25 januari naar de studio aan de Damlaan 35A in Leidschendam. Stuur wel van tevoren even een mailtje naar bekendestreekgenoten@midvliet.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter