Nieuws
CDA maakt zich zorgen over gehandicapten

Het CDA wil weten welke concrete maatregelen B&W sinds april 2015 hebben genomen om de toegankelijkheid van openbare voorzieningen voor mensen met een beperking te verbeteren. Dat blijkt uit vragen van CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks.

Het raadslid wijst erop dat de gemeente een app kent – ‘ongehinderd’- waarin informatie over 49 gekeurde openbare gebouwen is opgenomen. Hij wil weten wat die app kostte, hoe de keuringen er uit zagen, welke prioriteiten er gelden, welke aanbevelingen al zijn gerealiseerd en hoeveel een en ander kost.

Hendriks wil verder informatie over de app zelf: hoe is de verspreiding ervan; welke ervaringen zijn er mee opgedaan en wat wordt er gedaan aan promotie van de app.

Volgens het raadslid bestaat er ook een handboek beheer openbare ruimte. Hij vraagt zich af of de eisen die daarin staan bij de ontwikkeling van nieuwe openbare werken worden meegenomen. Dat zowel bij gemeentelijke- als private projecten, zoals de Mall of the Netherlands.

De CDA’er wil tevens geïnformeerd worden over het gebruik van de door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ontwikkelde Handreiking Lokale Inclusie Agenda met als titel ‘Iedereen doet mee’. Zo zou de gemeenteraad periodiek geïnformeerd moeten worden over de wijze waarop B&W uitvoering geven aan het VN-verdrag voor mensen met een handicap. Hendriks vraagt waar die rapportages te vinden zijn. (illustratie Cursor, TU Eindhoven)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter