Nieuws
Dierenweide Schakenbosch in gevaar; wethouder ageert

De Stichting dierenweide Schakenbosch ageert tegen de bouwplannen voor dit gebied. In het stichtingsbestuur zit wethouder Astrid van Eekelen (VVD). Officieel zijn B&W voor de bouw van 325 woningen op Schakenbosch.

De Stichting beheert al ruim 20 jaar een dierenweide annex plantenkas op Schakenbosch. Dit vooral vanuit een sociaal/maatschappelijke functie voor mensen met beperkingen en de zwakkeren in de samenleving. De locatie geldt ook als ontmoetingsplaats voor mens, dier en natuur.

De Stichting biedt volgens de eigen doelstellingen stageplaatsen aan leerbedrijven uit het beroepsonderwijs en maatschappelijke stageplaatsen voor het middelbare beroepsonderwijs. In 2010 werd de dierenweide nog vergroot met hulp van talrijke sponsoren en werden er ook de nodige investeringen gedaan.

In mei 2019 heeft een vertegenwoordiging van de Stichting een gesprek gehad met twee representanten van de ontwikkelaar/bouwer op Schakenbosch. De Stichting werd meegedeeld dat er gebouwd ging worden en dat men nog een voorstel zou krijgen. Dat is tot nu toe uitgebleven. Op geen enkele schets of tekening van de ontwikkelaar/bouwer komt de dierenweide voor. De Stichting is echter niet van plan zich te laten wegjagen.

De Stichting kreeg in oktober 1999 een bouwvergunning van de gemeente voor een hekwerk en opstallen. Men is dus bekend bij de gemeente. Desondanks is er vanuit de gemeente tot nu toe geen enkele belangstelling voor het lot van de dierenweide.

De dierenweide ligt aan de noordoost kant van Schakenbosch, langs de Veursestraatweg tussen de hoofdingang van Schakenbosch en de Lijtweg.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter