Nieuws
D66 twijfelt aan scholenbouw Binckhorst

D66 twijfelt aan de haalbaarheid van de Haagse plannen om op de Binckhorst twee lagere scholen plus kinderopvang, alsmede een school in het voortgezet onderwijs te bouwen. Dat blijkt uit vragen van D66-fractieleider in de gemeenteraad, Jacco van Maldegem, aan B&W.

Volgens Van Maldegem vergen de Haagse plannen veel ruimte en dus grond. Projectontwikkelaars zullen daar echter niet voor kiezen aangezien woningbouw voor hen commercieel veel aantrekkelijker is. Ook zullen projectontwikkelaars geen stukken grond gaan samenvoegen voor de scholenbouw.

Het D66-gemeenteraadslid wil dat B&W met hun Haagse collega’s gaan praten over het realiteitsgehalte van de schoolplannen. Ook wil hij dat er gevraagd wordt naar het openbaar vervoer op de Binckhorst en dan met name de geplande tramlijn over de Binckhorstlaan. Daarvoor is volgens Van Maldegem ook geen grond beschikbaar.

De Haagse plannen zijn belangrijk aangezien de dichtstbijzijnde scholen in Leidschendam-Voorburg een toestroom van Haagse leerlingen niet aan kunnen. Voor de tramlijn zijn twee routes naar station Voorburg in discussie: via de Prinses Mariannelaan of via de Maanweg en Opa’s veldje.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter