Nieuws
Gemeente schakelt over op LED-verlichting

De lampen in de straatverlichting worden geleidelijk omgezet in energiezuinige LED-verlichting. Nieuwe straatlampen krijgen altijd LED-verlichting. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd bekend gemaakt.

Circa 20 jaar na plaatsing van een mast wordt het verlichtingsarmatuur vervangen in verband met veroudering van de materialen en het teruglopen van de lichtopbrengst. Het nieuwe verlichtingsarmatuur is altijd uitgevoerd met LED verlichting. Indien nodig wordt de mast dan ook gelijktijdig geschilderd.

Ongeveer 40 jaar na plaatsing van de mast is deze aan het einde van de levensduur en wordt dan vervangen inclusief het bijbehorende verlichtingsarmatuur. Ook hiervoor geldt dat het verlichtingsarmatuur altijd is uitgevoerd met LED verlichting.

Vervangingen worden altijd gedaan op basis van één of meerdere straten, daar waar mogelijk gehele wijken. Indien om wat voor reden dan ook nieuwe verlichting wordt geplaatst (bijvoorbeeld schade door aanrijdingen of vandalisme, nieuwbouwprojecten) worden er altijd verlichtingsarmaturen geplaatst met LED-verlichting.

Voor de activiteiten is 400.000 euro per jaar beschikbaar. (foto Led-verlichting.org)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter