Nieuws
Tonnen voor Voorburgs park Vreugd en Rust

De Stichting Mooi Voorburg krijgt van de provincie Zuid-Holland bijna 205.000 euro voor het opknappen van het Voorburgse park Vreugd en Rust. Het park, waaraan landschapsarchitect J.D. Zocher tussen 1837 en 1852 werkte, geldt staat te boek als landgoed met Huize Vreugd en Rust uit 1751.

Het geld is bedoeld om de narcissenroute in het park terug te brengen; oude hekwerken weg te halen en nieuwe aan te brengen; het formeren van slootranden; het verwijderen van bestrating; het herstel van grasland; het opschonen en zichtbaar maken van het eiland; het opschonen van het terrein rond het herenhuis; herinrichten van het park; herstel van zichtlijnen; het opnieuw bedekken van paden en aanpassen dan wel nieuw inbrengen van paden; het terugbrengen van bloemperken; snoeiwerk; het aanbrengen van latten op betonschuttingen; groot onderhoud van de poort aan de Parkweg; aanpassing van de Zwitserse brug en deze voorzien van passende leuningen en de aanleg looproute over de vijver op de huisplaats.

Daarnaast moet het geld besteed worden aan het organiseren van een tentoonstelling over Vreugd en Rust dit voorjaar; het uitbrengen van een boek over de historie van Vreugd en Rust alsmede onderzoek naar en het begeleiden van inventarisaties van planten, struiken en bomen in het park.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter