Nieuws
75 jaar bevrijding bij Midvliet

Zaterdag 8 februari is tussen 15:00 en 17:00 uur bij Omroep Midvliet het tweede deel te beluisteren van de reeks programma’s over 75 jaar bevrijding in onze regio. Programmamakers Julie Köler en René Marquard praten in deze uitzending onder meer met Idsard Bosman. Hij zal van 15:00 uur tot 16:00 uur uitgebreid vertellen over het verloop van de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding in Leidschendam en Voorburg.

In het tweede uur (van 16:00 uur tot 17:00 uur) zijn twee bestuursleden aanwezig van het ‘Erepeloton Waalsdorpervlakte’ om hun verhaal te doen over onder meer het ontstaan van de vereniging, het vervullen van de ereplicht jegens de in de Tweede Wereldoorlog in Nederland en elders gevallen verzetsstrijders door middel van een hen waardige herdenking, jaarlijks te houden van de vierde mei op de Waalsdorpervlakte op de grens van Wassenaar en Den Haag en te organiseren door de vereniging.

Vragen en/of reacties op het programma kunt u sturen naar bevrijding75jaar@midvliet.nl. Het derde deel van ‘Midvliet en Bevrijding 75 jaar’ is te beluisteren op zaterdag 29 februari en dan zijn de onderwerpen: verzetsheld George Maduro en historicus van Stompwijk over de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter