Nieuws
Regelingen minima worden verruimd

De Schoolspullenpas wordt voor leerlingen in het basisonderwijs uitgebreid met de kosten van aanschaf van aan tablet. De Ooievaarspas gaat ook gelden voor mensen die door het aflossen van schulden met hun inkomen binnen de doelgroep gaan vallen (tot 130 procent van een bijstandsuitkering) daar waar dat inkomen eigenlijk hoger ligt.

Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad bericht. De gemeenteraad had om de tablet in de Schoolspullenpas gevraagd. Het tegoed op de pas gaat daarvoor omhoog van 50 naar 110 euro. Dat kost per jaar 36.000 euro extra. Dat kan gedekt worden uit de middelen voor de bijzondere bijstand.

De verruiming van de Ooievaarspas helpt 200 kinderen die volgens de wethouder niet de dupe mogen worden van het feit dat hun ouders alleen door schuldenaflossing niet in aanmerking komen voor die pas. Het betekent ook dat die kinderen in aanmerking komen voor de Schoolspullenpas. De kosten belopen 41.000 euro per jaar. Dat kan gedekt worden uit het beschikbare budget voor de Ooievaarspas.

De wijziging van de Schoolspullenpas basisonderwijs gaat bij het nieuwe schooljaar 2020-2021 in. Wanneer de regeling binnen de Ooievaarspas ingaat, zegt de wethouder niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter