Nieuws
Wethouder verdedigt uitgaven sociale woningbouw

Wethouder Jan-Willem Rouwendal houdt vast aan de uitgave van 150.000 euro om onderzoek te doen naar sociale woningbouw aan het Fluitpolderplein en in de wijk Prinsenhof aan de Frisolaan. In de gemeenteraad bestaat veel weerstand tegen deze kosten.

In een brief aan de gemeenteraad stelt de wethouder dat er per locatie 10.000 euro nodig is voor participatie van omwonenden, 10.000 euro voor het opstellen van een ruimtelijk kader, 10.000 euro voor onderzoek naar de financiële haalbaarheid en 45.000 euro voor externe adviezen.

Rouwendal wijst erop dat het in beide gevallen gaat om gemeentegrond met woningbouw als bestemming. Procedures kunnen dus snel gaan. Bovendien moet de gemeente nog heel wat sociale woningen bouwen. De omwonenden weten al van de plannen.

Op beide plekken kunnen behoorlijk veel sociale woningen komen. In principe gaat het om 100 procent sociale woningbouw. Is dat financieel niet haalbaar dan wordt het 75 procent. De rest zal dan bestaan uit huurwoningen met een huur tussen 700 en 1000 euro per maand. Het onderzoek moet een jaar gaan duren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter