Nieuws
Alleen kinderboerderijen voldoen

Alleen de kinderboerderijen Essesteijn en Vreugd&Rust voldoen aan de eisen van het Nederlands keurmerk voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Alle andere gemeentelijke gebouwen die zijn gekeurd kennen gebreken: gemiddeld vijftien.

Dat blijkt uit 49 keuringsrapporten die B&W op verzoek van CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks hebben geopenbaard. Daarbij zaten ook 14 rapporten over gehandicapten parkeerplaatsen. Die voldeden allemaal aan de normen.

Bij de gebreken gaat het om zaken als ontbrekende markeringen op trappen, glazen wanden en deuren; te hoge drempels; te smalle doorgangen, te hoge druk op deuren om die te kunnen openen; speciale toiletten die niet voldoen; stoelen zonder leuning; tafels waar men met de benen niet onder kan; betaalautomaten die niet geschikt zijn voor mensen met een beperking alsmede ontbrekende evacuatiestoelen.

De keuringen betroffen de bibliotheken, sportaccommodaties, wijkcentra, theaters, servicecentrum van de gemeente, Huize Swaensteyn, Museum Swaensteyn en de vestigingen Sport&Welzijn.

Al eerder gaven B&W aan de gebreken mee te nemen in het normale onderhoud. Over dat onderhoud bestaan echter geen rapportages. Wat er dus al gerealiseerd is weten B&W niet. Zaken die meer werk vergen worden in de jaarplanning opgenomen. Nu laten B&W het raadslid weten dat dat in nog geen enkele jaarplanning is gebeurd.

B&W lieten Hendriks eerder weten dat er per keuringsrapport tien verbeterpunten en aanbevelingen waren. Dat blijken er dus veel meer te zijn. Per gebouw werd gekeurd op gemiddeld 320 punten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter