Nieuws
Eerste presentatie bouwplan sportpark Duivesteijn

De gemeente staat niet direct te springen bij een plan van de Rotterdamse projectontwikkelaar Realconomy, ontwerpbureau Studio for New Realities en hockeyvereniging Cartouche voor sportpark Duivesteijn en omgeving. Het omvat wonen, recreëren, bewegen en beleven door een groen woongebied met multifunctionele sportcampus. Het geheel zou in 2023 afgerond moeten zijn.

In antwoorden op vragen van CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen stelt wethouder Jan-Willem Rouwendal dat de ontwikkelaar onlangs aan ambtenaren een eerste presentatie heeft gegeven van zijn visie op het sportpark en omgeving. Naar aanleiding daarvan geeft de gemeente een eerste reactie.

‘Het staat een ontwikkelaar vrij om over een visie of plan in gesprek te gaan met die partijen waarvan de betreffende ontwikkelaar dat nodig vindt. Het eigenstandig delen van informatie en ophalen van input bij belanghebbenden door een ontwikkelaar kan op voorhand helpen maatschappelijk draagvlak te creëren voor de beoogde ontwikkeling’, aldus de wethouder.

‘Er gelden geen specifieke voorwaarden voor het indienen van een initiatief, wel moet het plan voldoende concreet zijn om te kunnen beoordelen of de gemeente het plan gewenst en haalbaar acht. Via het ‘Initiatievenproces’ wordt vervolgens beoordeeld of het initiatief (idee of plan) voldoende aansluit bij regelgeving, beleidskaders en ambities van de gemeente en dus ‘gewenst’ is’.

‘Zodra de ontwikkelaar een plan aanlevert met het verzoek dit te beoordelen wordt getoetst of er sprake is van een gewenst initiatief. De gemeente beoordeelt op hoofdlijnen de mogelijkheden en onmogelijkheden en weegt daarbij de verschillende belangen af. Ook wordt gekeken wat de gemeente moet doen om het initiatief mogelijk te maken en of het noodzakelijk is het initiatief op korte termijn op te pakken’.

‘Wanneer het plan van dusdanige kwaliteit is en er goede oplossingen voor aanwezige knelpunten in zitten, kan dit aanleiding zijn voor het college om mee te willen werken aan het onderzoeken van de haalbaarheid van het plan van de ontwikkelaar. Pas wanneer dit het geval is, is het sluiten van een intentieovereenkomst de eerstvolgende stap’.

‘In deze intentieovereenkomst maken partijen procesafspraken over het onderzoeken van de haalbaarheid van het plan (inclusief buurtparticipatie). Gebruikelijk is om tijdens dit haalbaarheidsonderzoek omwonenden vroegtijdig te betrekken door een buurtavond te organiseren waar bij de aanwezigen de kansen en aandachtspunten die zij zien worden geïnventariseerd’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter