Nieuws
Maatregelen rond asfaltcentrale Binckhorst

De asfaltcentrale op de Binckhorst veroorzaakt te veel stank. Om daar iets tegen te doen moet de schoorsteen van de centrale verhoogd worden van 40 naar 70 meter. Dat zal echter leiden tot meer geuroverlast verder weg van de centrale. Dat heeft wethouder Boudewijn Revis bekend gemaakt. Verder weg van de centrale ligt onder andere Leidschendam-Voorburg.

Den Haag wil in de Binckhorst woningbouw. Revis stelt nu dat dit direct bij de centrale vanwege de stank niet zal kunnen. Hier geldt een norm van 7,5 ouE (eenheid van geur) per kubieke meter lucht. Verderaf, bij een norm van 12,5 tot 25 ouE zullen woningen geurfilters moeten krijgen.

Problemen zijn er ook met in het gebied gedachte woontorens. Ondanks een verhoging van de schoorsteen van de centrale moet daar opnieuw naar gekeken worden, met name naar de bouwhoogte. Formeel mogen de woontorens 70 meter hoog worden.

Den Haag bekijkt een verplaatsing van de centrale, weg van de Binckhorst. Gedacht wordt daarbij aan de Vlietzoom, het gebied ten oosten van de Vliet richting Ypenburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter