Nieuws
VVD wil meldplicht splitsen woningen

De VVD wil een meldplicht voor het splitsen van woningen. Dat stelt VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel. Zij wil weten hoe B&W daar tegenaan kijken. Door de meldplicht moet het mogelijk worden om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan.

Van den Heuvel wijst op recente berichten van Vlietnieuws inzake het splitsen van woningen in appartementen, met name in wijken die grenzen aan Den Haag. Bewoners van de betrokken wijken zijn ongerust omdat de wijken overbevolkt dreigen te raken en er woningen voor gezinnen door verdwijnen. Daarnaast zijn er effecten op leefbaarheid, parkeerdruk en veiligheid, aldus het raadslid.

Van den Heuvel wil van B&W cijfers zien over de woningsplitsing in de laatste drie jaar, en wel per wijk. Ook wil zij weten hoeveel plannen tot woningsplitsing er bekend zijn, ook per wijk.

Het raadslid wil voorts een visie van B&W op woningsplitsing zien waarbij rekening wordt gehouden met alle relevante aspecten. Van den Heuvel vraagt ook welke middelen B&W nu hebben om woningsplitsing te voorkomen. Zij wijst erop dat Den Haag en Rijswijk al maatregelen hebben genomen. Zij veronderstelt dat mede daardoor het fenomeen in Leidschendam-Voorburg toeneemt. (foto: pand aan Laan van Nieuw Oosteinde Voorburg dat gesplitst gaat worden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter