Nieuws
Wethouder ontkent vertraging opknappen Julianabaan

Wethouder Astrid van Eekelen wil nog dit jaar een plan presenteren voor het opknappen van winkelcentrum Julianabaan in Voorburg. Dat heeft zij het gemeenteraadslid Monica Velù laten weten.

Er is door de eigenaren van het winkelcentrum inmiddels een stedebouwkundig bureau gekozen dat scenario’s maakt voor het toekomstbestendig maken van het winkelcentrum. Die worden dan aan de eigenaren en de gemeenteraad voorgelegd. Waarschijnlijk nog voor de zomer.

Na een akkoord van de gemeenteraad zal er geld vrijgemaakt worden om één of meerdere scenario’s uit te werken. Daarbij worden bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden in het gebied betrokken. Zo moet van een schetsontwerp een voorlopig ontwerp en een definitief ontwerp komen.

Volgens de wethouder is er geen vertraging in de voornemens rond het winkelcentrum ontstaan ook al liet zij eerder weten dat er na de zomer van 2019 gekozen zou worden uit offertes voor de werken, en dat die werken in 2020 zouden starten.

Over de deelname van Metterwoon, de grootste winkeleigenaar in Julianabaan, aan de opknapbeurt rept de wethouder niet. Metterwoon wilde daar vorig jaar niet aan mee doen. Later wilde men alleen ‘meedenken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter