Nieuws
CDA: toegankelijkheid openbare voorzieningen onvoldoende

B&W hebben de maatregelen inzake toegankelijkheid openbare voorzieningen voor mensen met een beperking, die in april 2015 aan de gemeenteraad werden voorgelegd, niet of onvoldoende uitgevoerd. Dat stelt CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks. Hij baseert zich daarbij op informatie die B&W hem toezond nadat hij daarover tot twee toe vragen stelde.

De CDA’er wil dat B&W de beloften uit de Nota aanpak verbetering toegankelijkheid openbare voorzieningen nu alsnog gaan waarmaken. Dit in overleg met het Platform Gehandicapten en de Adviesraad Sociaal Domein. Nog dit jaar moet de gemeenteraad een evaluatie over de uitvoering van de maatregelen uit de nota krijgen. Zo’n evaluatie zal voortaan elk jaar moeten gebeuren.

Indien te nemen maatregelen bij 49 objecten waarvan al toegankelijkheidsrapportages bestaan, extra mankracht en geld vergen moeten B&W aangeven wat dat gaat kosten om vervolgens binnen de begroting ruimte te maken voor de uitvoering ervan. Er moet ook een inventarisatie komen van maatregelen die via normaal onderhoud gerealiseerd kunnen worden.

Hendriks wil tevens dat het gebruik van de app ‘ongehinderd’, die gebruikers inzicht geeft welk gebouw zijn zonder problemen binnen kunnen komen, wordt geëvalueerd. Die app gebruiken nu 500 inwoners van de gemeente.

Het raadslid verlangt dat er een werkgroep komt van ambtenaren met vertegenwoordigers uit onder meer de sectoren wonen, werken, onderwijs, sport en personeelsbeleid die zich gaat buigen over maatregelen voor mensen met een beperking zodat die volwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter