Nieuws
Minder subsidie voor diverse organisaties

Theater Ludens krijgt dit jaar 26.500 euro minder subsidie van de gemeente. Andere organisaties die minder krijgen zijn: Huygens Hofwijck (36.000 euro), Voorburgs vocaal ensemble (900 euro), Stichting Huygens muziekfestival (17.500 euro), Museum Swaensteyn (4300 euro) en de bibliotheek (54.000 euro).

Dat blijkt een opgave die wethouder Jan-Willem Rouwendal aan de gemeenteraad heeft gezonden. Het gaat dan om subsidiegelden die niet via de zogenoemde ‘subsidietafels’ worden verdeeld. Aan die tafels zitten organisaties die per thema activiteiten aanbieden. Zij moeten die organiseren binnen een door B&W vooraf bepaald bedrag.

In de budgetten voor de subsidietafels zit nog ruimte, zo geeft Rouwendal aan. Dit ondanks het feit dat de uitvoeringsplannen voor dit jaar al zijn goedgekeurd door B&W. Zo is er nog geld voor activiteiten die de zelfredzaamheid van de inwoners vergroten; die burgers helpen bij hun financiën, taal en computergebruik; die de LHBTI-gemeenschap helpen.

Bij de zelfredzaamheid noemt Rouwendal participatieprojecten, dementiebestrijding en het ontwikkelen van een sociale kaart als opties om meer geld aan te besteden. Bij de LHBTI-groep kan nog meer gedaan worden bij de bestrijding van discriminatie.

In de sectoren economie, onderwijs, sport/cultuur/recreatie en het sociaal domein is ook nog financiële ruimte voor het verdelen van meer subsidiegelden. In totaal is er nog 600.000 euro beschikbaar voor dit jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter