Nieuws
Onduidelijkheid over kosten Elvie

Er is onduidelijkheid ontstaan over de kosten van Elvie, de robot die in het gemeentelijke servicecentrum klanten ontvangt. In een interview met het blad Binnenlands Bestuur liet wethouder Nadine Stemerdink vorig jaar weten dat de aankoop van Elvie 15.000 euro had gekost aan computer hardware en de onderhoudskosten ongeveer 2000 euro per jaar beliepen.

Bij Binnenlands Bestuur heeft men echter achterhaald dat Elvie voor 15.000 euro in de gemeentelijke begroting 2020 staat. Vanuit het Raadhuis werd het verschil tussen 2000 en 15.000 euro verklaard met de ‘doorontwikkeling’ van Elvie, dit dit jaar 10.000 euro kost, en de vorming van een reserve mocht er iets misgaan met de robot.

Onlangs zonden B&W een onderzoek over het gebruik van informatie- en communicatietechnologie door de gemeente aan de raad. Daaruit bleek dat er weliswaar 7 miljoen euro per jaar aan wordt uitgegeven maar niet duidelijk is waaraan dat geld besteed wordt, waarom het wordt uitgegeven noch of een en ander doelmatig is gebeurd

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter