Nieuws
MboRijnland: nieuwe opleiding kinderopvang

mboRijnland start als eerste mbo van Nederland met de versnelde opleiding tot Sport- en Bewegingsleider. De opleiding gaat in het nieuwe studiejaar, september 2020 van start. Studenten kunnen zich nu al inschrijven.

Hiermee komt mboRijnland tegemoet aan de vraag uit de markt. Sportieve activiteiten nemen een steeds prominentere plek in binnen de kinderopvang. Jordy Gijsberts, docent bij mboRijnland: ,,De studenten kunnen met deze opleiding kinderen kwalitatief goed laten bewegen én ze vergroten tegelijkertijd hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.”

Kinderen hebben vaak weinig kwalitatief goede beweegmomenten en dat gaat ten koste van de algemene ontwikkeling en gezondheid. Door alle kinderen die naar de kinderopvang of de buitenschoolse opvang gaan op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met sport en spel, dragen de duaal geschoolde medewerkers bij de oplossing voor dit maatschappelijke probleem.

De versnelde opleiding is bedoeld voor gespecialiseerd pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Zij volgen 1,5 jaar een versnelde opleiding Sport- en Bewegingsleider. Hierdoor stijgt het niveau van de sportieve activiteiten en krijgen kinderen meer plezier in bewegen. Op deze manier dragen de medewerkers bij aan een zichtbaar gezondere leefstijl en een goed lichaamsgewicht. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de kinderen zich beter kunnen concentreren.

Tijdens de opleiding Sport- en Bewegingsleider leren studenten alles over het begeleiden van andere mensen bij sporten. Zij leren instructies geven en lesgeven, gericht op sport en bewegingsactiviteiten; opzetten en uitvoeren van sport- en bewegingsactiviteiten, zowel een-op-een als in groepen; sportlessen en -toernooien organiseren. De fysieke gezondheid van mensen staat hierbij centraal. (foto Rijnland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter