Nieuws
Liefdesliedjes voor de Lionsclub

Het nieuwe bestuur van de Stichting Vrienden van het Carillon is blij met een schenking van  € 1000,- door de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne.  Daarom is er vrijdagmiddag 14 februari tijdens Valentijnsdag een bijzondere bespeling van het carillon met liefdesliedjes voor de Lions.

Onlangs is er een nieuw bestuur van de stichting aangetreden met als voorzitter Wang Choy, Thom van Sloten secretaris, Els Beimers-Jürgens 2e secretaris, René Mahieu penningmeester  Paul Reijenga en Ton van Eck Communicatie en promotie. De nieuwe bestuursleden vervangen de oud-leden Hein Bos (Rotary Voorburg), Harjo Walvis (Lionsclub Voorburg) en Agostina de Groot-Flores (Lionsclub Prinses Marianne).

Het Voorburgse carillon, klokkenspel of beiaard is ondergebracht in de toren van de Oude Kerk en wordt sinds 2011 tweewekelijks bespeeld door beiaardier Gerda Peters. Vanaf de 2e week in augustus is er iedere zaterdag om 14.00 uur een concert door gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland.

Twee maal per jaar is er een ‘Open toren’. Dat is aan het begin van de zomer en op monumentendag. Men kan dan de toren beklimmen en het carillon van dichtbij bekijken. Het instrument wordt op deze dag uiteraard ook ‘live’ gedemonstreerd door Gerda Peters en er is soms gelegenheid om zelf even kort beiaardier te zijn. Ook vinden er door het jaar speciale bespelingen plaats, bijvoorbeeld op de Erfgoeddag, Vlietdagen en lichtjesavond (24 december).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter