Nieuws
GGD krijgt het drukker

De regionale GGD krijgt steeds meer meldingen van en vragen over infectieziekten. Waren het er over de periode 2015-2018 gemiddeld 3000 per jaar, in 2019 waren het er 4000. Dat aantal zal dit jaar en de komende jaren niet meer dalen. Als oorzaken van de stijging in 2019 worden de mazelen uitbraak en de vaccinaties tegen meningokokken genoemd in de zogenoemde Voorjaarsbrief van GGD Haaglanden.

Er wordt ook steeds vaker advies van de GGD gevraagd. Ging het in 2016 nog om 224 vragen, vorig jaar waren dat er 750. Ook die trend zal aanhouden, zo meent de GGD. Bij de toenemende advisering gaat het om zaken als de invloed van 5G, gehoorschade, lood in water/speelplaatsen/moestuinen en de effecten van klimaatverandering (vocht, schimmel).

De toename aan activiteiten leidt tot hogere uitgaven. De gemeente Leidschendam-Voorburg zal daardoor, als deelnemer in de regionale GGD, jaarlijks ongeveer 100.000 euro extra op tafel moeten leggen. Daarbij zitten ook hogere uitgaven voor inspecties in de sector kinderopvang.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter