Nieuws
Geen grip op sociale woningen

B&W hebben geen grip op sociale huurwoningen die aan het Voorburgse Feithplein moeten verschijnen. Het Raadhuis weet ook niet wie voor die woningen in aanmerking komen en wat de huurprijs wordt. Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal Natalie Reijnders, gemeenteraadslid voor GroenLinks laten weten.

Volgens de wethouder gaat het om een particulier project. De bestaande wachtlijsten voor het krijgen van een sociale woning zijn ook niet van toepassing. De eigenaar is vrij de huurprijs te bepalen. Ligt die boven 737,14 euro per maand dan geldt er ook geen maximum voor latere huurverhogingen.

Maese Woningen, Cordeel Nederland en Holland Immo Group willen twee leegstaande kantoorgebouwen aan het plein ombouwen tot woningen: 95 huur- en 21 koopflats. Onder de huurflats zouden er 35 in de sociale sector gaan vallen.

Volgens het gemeentelijke beleid moet bij de nieuwbouw van woningen 30 procent in de sociale sector vallen. Ontwikkelaars kunnen echter onder die verplichting uit als zij hard maken dat hun project dan niet lonend is, of als zij een boete betalen aan de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter