Activiteiten
Abdelkader Benali zaterdag in Diamant Theater

Schrijver en programmamaker Abdelkader Benali staat zaterdag 22 februari met zijn theatervoorstelling Kalief van Nederland in het Diamant Theater in de wijk Mariahoeve in Den Haag. In de voorstelling vertelt Benali over zijn duizend-en-een-nacht; een speelse en labyrintische voorstelling waarin hij zijn fascinatie voor de exotische sprookjes vanuit een hotelkamer in Beiroet deelt.

Kalief van Nederland is een actuele, eruditie en speels-absurde blik op de oude verhalen, waarin Benali de kracht van de orale vertelling bejubelt. Een vertelvoorstelling waarin op ingenieuze wijze de wetten van het vertellen worden betreden en overtreden. Benali won recentelijk de Gouden Ganzenveer 2020 als ambassadeur van de Nederlandse taal, omdat hij “met zijn enthousiasmerende inzet jongeren weet te bereiken.”

Het DiamantTheater is in 2010 opgericht en bevindt zich in het Diamant College, een vmbo school aan de Diamanthorst in Den Haag. De voorstelling Kalief van Nederland met Abdelkader Benali begint zaterdag om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via diamanttheater.nl (foto Ben van Duin)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter