Nieuws
Reizigers denken matigjes over station Voorburg

Het station Voorburg kan zich niet echt verheugen in tevreden gebruikers.  In de lange lijst van beoordeelde stations, bungelt Voorburg  in de lagere regionen. Ongeveer de helft van de gebruikers is tevreden over de faciliteiten op het Stationsplein. De NS zelf is in haar nopjes met de uitkomsten van het jaarlijks onderzoek.

Van Breda tot Boskoop en van Winschoten tot Wijchen, Nederland is steeds tevredener over de treinstations. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2019, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van ProRail en NS. 150.000 reizigers werd gevraagd wat zij van hun station vinden. 77% van de reizigers was positief en gaf een 7 of hoger, tegenover 76% in 2018. In 2014 was dit nog 65%. Grootste stijger over de afgelopen jaren was het volledig nieuwe station Delft, waar het percentage tevreden reizigers steeg van 40% in 2014 naar 92% in 2019.

Stations zijn enorm belangrijk voor de reiservaring. Daarom willen ProRail en NS ervoor zorgen dat de stations comfortabel en veilig zijn. Vorig jaar kondigde NS aan dat 200 regionale stations binnen 5 jaar een upgrade krijgen. Inmiddels zijn er landelijk 8 nieuwe Stationshuiskamers geopend en samen met ProRail 50 vernieuwde toiletten geplaatst. 108 toiletten kregen een vernieuwde toegangsdeur, waar contactloos betalen mogelijk is. Ook zijn er 189 watertappunten geopend, waarmee het totaal op 241 komt. 88% van de reizigers heeft onderweg de mogelijkheid om een warme drank te kopen.

ProRail werkte op veel plaatsen in het land aan het creëren van meer fietsparkeerplekken. Hoogtepunt daarbij was de oplevering van de grootste fietsenstalling van de wereld, bij Utrecht Centraal. Sinds de opening van deze fietsenstalling, samen met NS en gemeente Utrecht, telt Nederland nu meer dan 500.000 fietsparkeerplekken. Ook herstelde ProRail de monumentale perronkappen van Haarlem, leverde de spoorbeheerder het vernieuwde station Heerlen op, en maakte het 21 stations extra toegankelijk. Daarmee is nu 66% van de Nederlandse stations toegankelijk voor reizigers met een beperking.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter