Nieuws
Oldtimer brommers kunnen 40 keer de weg op

Liefhebbers van oldtimer brommers kunnen na het verbod op tweetakt brom- en snorfietsen nog 40 dagdelen per jaar rijden in Den Haag. Dat maakte wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) bekend. De afspraak is het resultaat van gesprekken tussen de gemeente en belanghebbenden, en is onderdeel van de aanpak Schoon Vervoer. Eind vorig jaar werd besloten dat tweetakt brom- en snorfietsen van vóór januari 2011, vanaf december 2020 niet meer in de stad mogen rijden.

Van Tongeren: ,,Schone lucht is belangrijk voor je gezondheid, dus daar werken we als college hard aan. Maar er zijn ook Hagenaars die enorm genieten van tradities zoals de Kouwe Klauwentoer. Daarom hebben we met verschillende organisaties om tafel gezeten en gekeken of we elkaar tegemoet kunnen komen. Deze regeling is hiervan het resultaat.”

Elke kentekenhouder oldtimer – ook van buiten Den Haag – kan 40 keer per jaar een ontheffing aanvragen. De ontheffing is telkens geldig voor 12 uur; van 0.00 uur tot 12.00 of van 12.00 tot 24.00. De gemeente evalueert de regeling jaarlijks. Daarnaast wil het college iedereen ondersteunen met een nieuwe en uitgebreide omruilregeling.

Iedereen die een brom- of snorfiets laat slopen krijgt een tegoed van 400 euro voor een (elektrische) fiets, een elektrische brom- of snorfiets of een kaart voor reizen met het openbaar vervoer. Nieuw is dat Hagenaars met een kleine beurs (mensen die een Ooievaarspas hebben) een tegoed van 750 euro kunnen krijgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter