Activiteiten
Boekenweek 2020: Rebellen & dwarsdenkers

Van 7 tot en met 15 maart is het Boekenweek. De 85ste editie van de Boekenweek staat in het teken van hen die onze fantasie vergroten: de rebellen & dwarsdenkers. Jaap van Buren van de bibliotheek vertelt er meer over: ,,Laat u verrassen door verbroken taboes en kritische blikken op het hier en nu. Reist u mee naar een andere wereld? Tijdens de Boekenweek organiseren we diverse activiteiten in de bibliotheek en in Museum Swaensteyn in Voorburg.

Sluit u aan bij een leeskring en praat over de boeken die u leest en over uw favoriete schrijvers. Tijdens deze gratis inloopochtend kunt u lid worden van een leeskring of zelf een leeskring starten. U krijgt tips over het opstarten van een leeskring en informatie over leeskringkoffers. U hoeft u voor deze bijeenkomst niet aan te melden. Dat kan in Voorburg  op zaterdag  7 maart  van  11.00 tot 12.30 uur
Luister naar het verhaal van de knappe sprookjesprinses Marianne, geboren in 1810 als jongste dochter van de latere Koning Willem I. Haar lakei-bibliothecaris Johannes van Rossum en hun buitenechtelijke zoon Johannes Willem speelden een grote rol in haar leven. Ondanks de regels van haar tijd gaf zij haar zoon een normale plek in haar leven. Toch verliep haar leven met enige zwarte bladzijden…

Voorafgaand aan de lezing is er voor uw (klein)kinderen (7 – 12 jaar) een speurtocht. Na de lezing wordt er tijdens een korte wandeling door het centrum van Voorburg en het Oosteinde gekeken naar de plekken en gebouwen, die iets te maken hebben gehad met deze ten onrechte vrijwel vergeten prinses. Museum Swaensteyn is te vinden aan de Herenstraat 101 in Voorburg. Zaterdag 7 maart: speurtocht van 13.30 tot 13.50 uur , leden € 1,00 , niet-leden € 1,50 • lezing + wandeling van 14.00tot 16.00 uur : leden € 2,50 • niet-leden € 4,00.

Wat leverde dwarsdenken de literatuur op? Lidewijde Paris neemt u mee langs dwarse inspiratoren in de literatuur van vroeger naar nu. Via beelden, filmpjes en interactie, zet ze u aan het denken en ontdekt u hoe onze literatuur zich verandert. Het thema van deze Boekenweek ‘Rebellen en dwarsdenkers’ lijkt op schrijvers te slaan. Direct doemen dwarse geesten van Multatuli en Jan Cremer op. En de vrouwen Belle van Zuylen – ‘ik heb geen talent voor ondergeschiktheid’ – plus het duo Wolff & Deken. Lidewijde Paris stelde zich de vraag: welke dwarse denkers en rebelse personages in binnen- en buitenland hebben onze blikken verruimd en oude ideeën losgeslagen? Reist u mee? in Voorburg op donderdag 12 maart van 14.00 tot 16.00 uur ,leden € 6,00, niet-leden € 7,50.”

Kaarten voor de activiteiten kunt u kopen op www.bibliotheekaandevliet.nl/boekenweek  (Afbeelding: © CPNB)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter