Er komen 22 herenhuizen aan de Schoorlaan in Leidschendam. Ze worden gebouwd tussen de Zaagmolenstraat en de Landscheidingstraat, langs de sloot aan de kant van het Damcentrum. BPD heeft een omgevingsvergunning voor de bouw aangevraagd.

Het betrof een project dat BPD samen met Schouten Ontwikkeling wilde uitvoeren. Schouten Ontwikkeling is in het najaar van 2019 echter failliet verklaard. Nu doet BPD het met Schouten en De Jong Projectontwikkeling. Wie de woningen gaan neerzetten is nog niet bekend.

Het bouwproject had al in 2019 moeten starten. Ook de verkoop was voor begin vorig jaar voorzien. Het bouwplan maakt onderdeel uit van het bouwproject Damcentrum waar de gemeente samen met BPD en Schouten in zit. Dat voorziet in een geregelde afname van gemeentegrond door BPD en Schouten voor woningbouw.

Vorig jaar stokte dat project echter. In het najaar van 2019 ging Schouten Bouw ook failliet. Schouten en De Jong Projectontwikkeling verkeert inmiddels ook in financiële nood. BPD is eigendom van de Rabo-bank.

Het bouwplan is wel veranderd. Er is nu gekozen voor een eenheidsmodel bestaande uit woningen van twee etages met twee tot drie langwerpige ramen per verdieping en een plat dak.

Op de hoek van de Zaagmolenstraat en de Schoorlaan komt een woongebouw van dertien meter hoog. Aan de schoorlaan komen dan zeven zogenoemde tuinwoningen van circa tien meter hoog. Middenin en aan het einde van het blok komen weer hogere woongebouwen van twaalf meter hoogte.

Na een pad dat de verbinding vormt tussen de Rietvink en het schoolplein van basisschool De Zonnewijzer aan de Rijnlandstraat komt er een rij ‘terraswoningen’. Die rij wordt aan het begin en einde afgesloten met een hoger woongebouw; tussendoor staan er ook nog twee hogere gebouwen tussen.

Parkeren doen de bewoners aan de achterkant van hun woningen, onder de tuin dan wel het terras. Aan de slootkant van de Schoorlaan komt alleen een voetpad.

Het geheel is ontworpen door Bos Hofman architectencombinatie. Die is ook betrokken bij de bouw op het CBS-terrein in Voorburg. In dat project zit BPD met Van Wijnen Bouw.

Aanbeeld van de Schoorlaan oude bouwplan

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter